Archív 2010

Výstavná a nevýstavná úprava Amerického kokršpaniela, 17.4.2010

Lektorka – Jaroslava Fekiačova, chovateľka, groomerka a handlerka a členka ASPS

Prvým upravovaným psom bol viacfarebný Americký kokeršpaniel – výstavná forma. Jarka prítomným počas úpravy rozprávala vlastné skúsenosti, poznatky z dlhodobého upravovania na výstavy a ochotne odpovedala na všetky otázky.

Po dokončenej úprave, obede a oddýchnutí nasledovala druhá časť a to úprava zlatého Amerického kokeršpaniela do nevýstavnej formy. Aj pri tejto prezentovanej časti strihania Jarka ochotne ukazovala, pridala rady a odpovedala na otázky, ktorých bolo neúrekom. Veľmi pekne Jarke ďakujeme za túto peknú prezentáciu Amerického kokeršpaniela.

Úprava pudla, 16.10.2010

Lektorka : Dagmar Struckelová skúsená groomerka a chovateľka, čestný člen ASPS

Pudel sa dá ostrihať viacerými spôsobmi štandartných strihov. Daška nám predviedla úpravu pudla v modernom strihu. Úprava bola prezentovaná na fenke čierneho pudla. Priložila rady a podrobnejšiu ukážku na psovi ak bola otázka konkrétna k strihu.

Po prestávke na oddýchnutie a dobrom obede o ktorý sa nám vždy ochotne postará Hedviga Bobulová, nasledovala druhá časť. Pod dohľadom Dašky si mohli záujemcovia ostrihať prineseného psa.

Strihali 2 strihačky. Jarka Fekiačová výstavného psa do Baby strihu a Růžena Kozáčiková nevýstavného psa do športového krátkeho strihu.

Veľmi pekne ďakujeme Daške, za predvedenú prezentáciu pudla a odborné rady pre nás. Každý si odniesol veľa poučného čo určite využije v svojej profesii.