Dermatologický seminár pre groomerov s MVDr. R.Fábiková

Po úspešnom seminári sa pripravte na fantastický štart do nového roka v podobe WORKSHOPU TRIMOVANIA S IVOU KRÁLOVOU dňa 14.1.2023.

A takto to vyzeralo u nás cez víkend…

V dňoch 2.,3. a 4. decembra sme sa stretli až na troch plne obsadených seminároch s MVDr. Rostislavou Fábikovou so zameraním na dermatologické problémy a SPA. Tieto semináre nadviazali na májovú akciu v Trnave.
Tentokrát sme sa venovali konkrétnym problémom a diagnózam v súvislosti so zdravím kože, s ktorými sa stretávame pri práci v salóne. Dôležitou témou boli trendy a novinky v používaní kozmetiky v salónoch, objasnenie účelu a využitia rôznych typov šampónov, masiek a kondicionérov. Dozvedeli sme sa ako správne používať ozónoterapiu a rôzne druhy nástrojov pri ošetrení kože.
Podrobne sme sa dotkli nielen výhod, ale hlavne správneho použitia kozmetiky a techník práce s vyvarovaním sa možných rizík pre zdravie psov a mačiek, vrátane postgrooming pyodermie. Vhodné používanie kozmetiky a pracovných postupov môže priniesť viditeľné pozitívne výsledky aj pri ochoreniach kože, často významne doplňuje veterinárnu liečbu.
Zaoberali sme sa aj témou alopécie u pomeranianov, nadmerným pĺznutím, zápalmi kože a ďalšími diagnózami. Hovorili sme aj o konkrétnych kazuistikách, ktoré boli zdokumentované v našich salónoch, pričom sme sa vždy dozvedeli možné postupy pri riešení problému.
Táto nová forma semináru „vianočné tour“ nám umožnila realizovať vysokú účasť, ale zároveň prácu v malých skupinkách s bohatou diskusiou a zrozumiteľným odovzdávaním vedomostí a výmenou skúseností.
Ešte raz ďakujeme MVDr. Fábikovej za obsažnú prednášku, majiteľom salónov za poskytnutie priestorov a všetkým účastníkom za príjemnú a tvorivú atmosféru.
Prajeme Vám krásne Vianoce!

Piešťany 2.12.2022

Zvolen 3.12.2022