Seminár ASPS 23.3.2019

Dňa 23.3.2019 zorganizovala Asociácia strihačov psov Slovenska ďaľší seminár – workshop s Ivou Královou zameraný na trimovanie.
Seminár bol rozdelený na 2 časti. V prvej nám naša školiteľka predviedla výstavnú úpravu drsnosrstého foxteriera podľa štandardu. Ukázala ako správna úprava môže ovplyvniť celkový výzor psíka a vyzdvihnúť čo je na psíkovi pekné, prípadne skryť drobné nedostatky.

V druhej časti si poriadne „zamakali“ všetci. Upravovali sme 9 modelov. Techniku trimovania podrobne ukazovala každej účastníčke na konkrétnom psíkovi školiteľka. Upravovali sme westíkov, foxterierov, Jack Russel terierov, welsteriera, jazvečíka ….
Každý mal možnosť skúsiť si trimovanie s rôznymi druhmi trímovacích nožov, trimovanie prstami, pemzou, gumenými návlekmi…. s kriedou, bez kriedy…. mäkkšiu srsť, štandardnú srsť, srsť s väčším množstvom podsady, prezretú srsť… Jednoducho sa trimovalo a trimovalo a Ivka nám všetkým ukazovala čo a ako, pomáhala, vysvetľovala, naprávala zlú techniku a nezastavila sa kým nebol posledný pes otrimovaný.

Neverím že sa v sobotu na seminári našiel niekto, koho večer neboleli ruky 🙂

Strávili sme kvalitnú „pracovnú sobotu“ a veľa sme sa naučili. Iva Králová má naozaj zlaté ruky a svätú trpezlivosť a za to jej patrí naše obrovské ĎAKUJEME !!!