Workshop bedlington terrier

V sobotu 26.11.2016 ASPS zorganizovala v Nitre WORKSHOP zameraný na výstavnú úpravu plemena BEDLINGTON TERRIER pod odborným dohľadom Eleny Hrtánkovej.
Mgr. Elena Hrtánková je predseda ASPS, profesionálnou groomerkou, handlerkou a chovateľkou, špecializuje sa na výstavnú úpravu. S manželom si zadovážila prvého bedlingtona v roku 2004. Z chovateľskej stanici GARDEN CALYPSA vzišlo viacero šampiónov, medzinárodných šampiónov, získali tituly Junior World Einner, Junior European Winner. Pracuje v salóne pre psov Šampión v Banskej Bystrici od roku 2000.A hlavne je to kvalitná odborníčka a pracovitý a skromný človek.
V prvej – teoretickej časti workshopu sme mali možnosť vidieť výstavnú úpravu bedlington terriera. Boli nám podané plnohodnotné informácie cez históriu, úpravu, použitie kozmetiky, nástrojov, možnosti a triky „ vylepšenia“ strihu.
V druhej – praktickej časti workshopu sme sa ujali vopred zadovážených psích modelov a tak pomocou našich skúseností, nových poznatkov z prvej teoretickej časti a pod dohľadom a s pomocou trpezlivej Eleny Hrtánkovej sme sa mohli veselo pustiť do práce. Elenka sa každému maximálne venovala a pomáhala s úpravou detailov plemena . Vyžadovalo to našu maximálnu pozornosť a sústredenosť, keďže modely boli buď veľmi zarastené alebo sme museli korigovať niektoré anatomické detaily. Našu schopnosť implementovať pozitívne zhodnotila aj školiteľka a iste to vidieť aj na záberoch.
Strávili sme príjemnú „pracovnú“ sobotu s úžasným človekom a odborníkom, počas ktorej sme nadobudli množstvo nových a praktických informácií a skúsenosti v novootvorenom priestore budúcej členky ASPS salónu Piškótka v Nitre
Veľmi pekne ĎAKUJEME!!!