Úvod

Asociácia strihačov psov Slovenska vznikla na základe potreby profesionalizovať a rozvíjať profesiu strihač psov.

Kvalitná  práca strihača je náročná po stránke neustáleho vzdelávania v technikách úpravy psov . Psích plemien, ktoré sa upravujú, je čoraz viac, a tiež úprava krížencov a praktické strihy si vyžadujú veľa skúsenosti a rozvíjanie kreativity. Dobrý strihač musí vedieť identifikovať základné zdravotné problémy zvieraťa a mal by vedieť odlíšiť , či daný problém môže zvládnuť  s majiteľom sám alebo je to v kompetencii veterinárneho lekára. Táto práca je nesmierne namáhavá aj po fyzickej stránke, je náročná na čas a tiež vyžaduje mnoho znalostí a skúseností z etológie psa.

Našim cieľom je poskytovať  profesijné zázemie strihačom v salónoch pre psov. Certifikáty členstva ASPS sú zárukou profesionálneho salónu. Asociácia poskytuje pravidelné školenia, kurzy, semináre v teoretickej i praktickej forme. Členovia asociácie môžu využívať viacero výhod.

Dôležitým  dlhodobým poslaním asociácie však zostáva zviditeľniť a vyzdvihnúť  v očiach verejnosti profesiu strihača psov ako špecialistu vo veľmi zaujímavej, ale náročnej práci, ktorá si zaslúži nielen pozornosť, ale aj ocenenie.